Jordlam

Solen skinnede. Kornet duvede om kap med bølgerne. Der var jordbærlagkage og boblevand. Og festligt selskab. Puha, sikken en idyl. Til aften fik vi jordlam – en tilberedningsform som fremtryller det bedste lam, jeg nogensinde har smagt.

jordlamHer er hvad kokken gjorde: Grav et stort hul i jorden. Læg en bunke mellemstore sten derned (ikke flintesten). Byg et bål ovenpå, og lad det brænde ned. Fjern gløderne og stenene og smid et par lammekøller ned i hullet. Disse skal være spækket med hvidløg og krydderurter og pakket ind i sølvpapir og derefter vådt avispapir. Læg stenene ovenpå lammet og smid jord ovenpå, så det dækker og holder på varmen. Grav lammet frem efter 4 timer. Bag jord, aviser og sølvpapir gemmer der sig en smuk gylden skorpe og det møreste saftige lammekød. Jeg hørte forleden én snakke om ”kød, der kan skæres med øjenvipperne” – det må være et dækkende udtryk.

Skriv en kommentar