Blommetærte

Denne tærte har kostet mig et hvepsebid og en hævet pegefinger. Men heldigvis – mad smager bedre, når man har kæmpet for den. Menneske mod natur – jagt, fiskeri… blommeplukning. Tror pokker den bed fra sig, når jeg ville omdanne dens orgie til tærtefyld.

Blommetærte

Men sådan blev det. Inspirationen kom fra denne blog.

Mørdej

150 gram hvedemel smuldres med 75 gram koldt smør. Jeg brugte ølandshvede hvilket giver struktur og smag. Dejen samles med 1/2 dl koldt vand og stilles på køl en halv times tid.

Mandelfyld

100 gr mandelmel piskes med 6 spsk rørsukker, 75 gr blødt smør og to piskede æg (jeg blendede mandler med skal i en kaffekværn).

Tærten

Mørdejen rulles ud, så den passer til formen. Mandelfyldet smøres på bunden og til sidst et tæt lag halverede blommer stukket godt ned i fyldet. Herefter en tur i ovnen på 180 grader i ca en halv time.

Skriv en kommentar