Langhåret chokoladetærte

For en del år siden boede jeg i Oregon hos nogle nyligt konverterede veganere. De tog deres nye religion alvorligt og kastede sig ud i mange mærkelige forsøg på at genskabe deres almindelige kost med vegetariske alternativer. Tofuturkey og soyaburgere med beefaroma var nogle af favoritterne. Mad uden kød kan være dejligt, men det bliver aldrig min kop te at efterligne noget, som det aldrig bliver. Den eneste ret jeg tog med mig hjem til opskriftsamlingen var denne tærte. Normalt er Chocolate Cream Pie noget nær det mest syndige man kan opdrive – her har den gennemgået hippievridemaskinen. På trods smager den rigtig godt – og heldigvis ikke spor sundt.

Tærtedej
2,4 dl fuldkornsmel
2,4 dl havregryn (malet som mel i en blender)
+ 1 tsk maltmel eller kakao – hvis dejen skal være mørk
4 spsk neutral olie
4 spsk ahornsirup eller flydende honning
2 spsk vand

Bland det hele og mas dejen ud i en tærteform eller portionsforme. Bag bunden i 15 min på 180 grader og køl bunden af.

Fyld
400 gr. mørk chokolade
450 gr. silkentofu (fås hos asiatiske købmænd)
Vanillesukker

Smelt chokoladen over et vandbad. Blend den smeltede chokolade med 450 gr. silkentofu (blød tofu) og lidt vanillesukker til en lind masse. Smør fyldet i den afkølede tærtebund og stil koldt et par timer.

Skriv en kommentar