Mayonnaiselagkage & Smak

mayolagkageFor nu at fortsætte temaet om kreativ brug af mayonnaise vil jeg lige gøre opmærksom på denne “lagkage”, jeg stødte på i Malmø forleden. Mayonnaise, toastbrød og diverse sandwichgrønt gjorde det ud for lagkagebunde, flødeskum og fyld. Ret mystisk, men sjovere end en trekantsandwich så absolut.

Efter et dejligt måltid på Smak fristede lagkagen nu ikke så meget. Smak er Malmø Kunsthals restaurant og et besøg værd, hvis man er på de kanter. Dejlig mad til rimelig penge. Særligt med de matadorpenge svenskerne holder sig i øjeblikket.  Vi fik brunchbuffet. En kombination af to genrer, jeg normalt synes er stærkt overvurderet. Kan harcelere længe over slatten røræg, fad chorizo og de andre usual suspekts, som svømmer rundt oven i hinanden på de fleste brunchanretninger. Buffeter er en anden yndlingsaversion, mest fordi jeg har rygrad som en regnorm, når det kommer til at vælge hvilke retter og mængder, der skal langes over på tallerkenen. Det ender stort set altid med et smagsmæssig misk-mask og alt for meget mad.  Med andre ord, jeg var allerede sur på konceptet, før jeg satte mig til bords, men tilpas sukkerkold til ikke at orke finde noget andet. Og så, ahh, i stedet for den sædvanlige skude gengangere kunne man frekventere et smukt anrettet bord med få, men velvalgte retter. Et par brunchklassikere med et tvist og nogle velsmagende tilføjelser. Fik stadig spist for meget. Men det er jo min egen skyld.

Skriv en kommentar